Platsverkstan Flemingsberg

Ett av de färgglada husen. Foto: Moa Beskow.

Platsverkstan Flemingsberg

I Flemingsberg växer en urban stadsmiljö fram och det finns planer för nya bostäder, service, handel och kultur. Platsen kommer att utvecklas till en stadskärna och står inför stora förändringar. Genom projektet Platsverkstan har vi under hösten 2018 samlat in ny kunskap om platsen med hjälp av både bilder och berättelser.

Tillsammans med Huddinge kommun, frivilliga organisationer och boende i Flemingsberg har vi genomfört ett antal aktiviteter med utgångspunkt i historia, bebyggelse och kulturmiljö. Arbetet har bland annat resulterat i tre avsnitt om Flemingsberg i vår podcast. Vi har också i samarbete med Film Stockholm producerat filmer till en digital stadsvandring.

För att ta del av den digitala stadsvandringen trycker du på ”play” i rutan här nedanför. Höj volymen eller ta på dig ett par hörlurar så kan du ta del av vandringen på bästa sätt. Genom att navigera med pilarna längs marken i vandringen, eller trycka på ”nästa panorama” i nederkant kommer du vidare till nästa plats. Om det inte fungerar i mobilen prova denna länk i stället.

Våra poddavsnitt om Flemingsberg: