Platsverkstan Sollentuna

”Två påskharar på väg till påskmiddag”, fotograf Ulla Koldestam.

Platsverkstan Sollentuna

Som en del i platsverkstan Sollentuna arrangerade Stockholms läns museum och Biblioteken i Sollentuna en gemensam fototävling under våren 2022. Genom att delta i fototävlingen kunde du som bor eller arbetar i Sollentuna vara med och påverka hur vi kommer minnas Sollentuna i framtiden.

Vinnarbilden fotograferades av Ulla Koldestam.

Juryns motivering: En härligt mystisk och sagolik bild med underbar palett som pratar om barndom. Fotografiet väcker frågor i stället för att ge svar. Armen och handen på väskan, stillheten. Barnen är i den där svävande åldern som är så kort, framför dem sträcker sig gatan de känner så väl men också oändligheten. Fotografiet berättar också om kontinuitet och förändring. Att klä ut sig vid påsk är en tradition, men här har påskkärringens huckle fått lämna plats för ett par påskhareöron.

Så här berättar Ulla om bilden: ”Fotot är taget på väg till vänner på Påskaftonmiddag. Flickorna var så glada att det var Påsk och de hade haft sina Påskhareöron på sig hela dagen. De var glada och skuttiga. Jag ville spara det ögonblicket. Tog några bilder och justerade hur flickorna stod så att jag fick den bilden jag var nöjd med. Det är en bild som gör mig glad. Bilden visar hur området och barnen ser ut idag.”

I vårt galleri ”Dagens Sollentuna” hittar du många fler bilder från Sollentuna och Sollentunabor.

Platsverkstan Sollentuna är avslutat

Just nu pågår arbetet med en digital utställning med insamlat material från Platsverkstan Sollentuna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev eller följ länsmuseet i sociala medier, så kan du hålla koll på när den lanseras.